top of page
  • Forfatterens bildeutleiehjelp.no

Leie ut leilighet på Airbnb i sommer? Slik gjør du det

Det er mange som drømmer om å leie ut egen bolig i ferien og i denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan gjøre dette og samtidig finansiere dine ferieplaner. Det kan kanskje virke som en komplisert prosess, men ved å planlegge godt og finne ut hvor mye du kan tjene på din Airbnb inntekt, kan du enkelt begynne å leie ut på airbnb og dra på en billig sommerferie. 


Hvordan leie ut på airbnb?

For at du skal kunne leie ut på Airbnb, er det noen forhåndsregler du bør ta stilling til. Du må finne ut hvor mye du kan få i Airbnb inntekt for utleieperioden, hvor mange gjester du har kapasitet til (hvor mange rom osv), eller om du skal leie ut hele boligen eller deler av boligen. For å hjelpe deg litt på veien, har vi laget en sjekkliste nedenfor. 


  • Airbnb inntekt - Hvor mye skal du ta per døgn/uke/måned? Skal du leie ut for en korttidsperiode eller langtidsperiode? Skal du leie ut hele boligen eller deler av boligen? Har boligen noen ekstra fasiliteter, som jacuzzi, sauna, air condition, svømmebasseng eller andre ting som bruker strøm, for eksempel? Dette er ting du bør tenke på når du skal leie ut egen bolig i ferien, eller leie ut huset i ferien. 

  • Kapasitet - Hvor mange gjester har du plass til? Skal du tilby barneseng eller ekstra soveplass hvis det er behov? Vil du tillate at gjestene har med dyr? Dette er viktig å tenke på før du leier ut og at du setter klare regler før innsjekk

  • Husregler - En annen viktig ting er husregler. Skal det være stille etter et visst klokkeslett? Vil du ikke at de skal ha besøk eller fest i boligen? Ønsker du ikke at de skal røyke? osv. Det er mange ting å tenke på før du skal leie ut på Airbnb. 


Det er også lurt å finne ut om du skal stå for kommunikasjonen selv, eller ansette noen til å gjøre det for deg, mtp. nøkkel levering, innsjekk, utsjekk, vask osv. 


Tjene penger på airbnb - Hvordan fungerer det? 

For å tjene penger på Airbnb må du leie ut hele boligen eller deler av boligen din, for eksempel hvis du har et gjesterom eller ekstra soveplasser. Det er spesielt populært å leie ut til studenter (for sommerperioden) eller pendlere, som kan være en ide hvis du ikke bare vil leie ut til turister. 


Prisen du tar per døgn er hva som blir din Airbnb inntekt. Selve utleieprisen varierer veldig ut fra beliggenhet (hvor boligen ligger), og hvor stort areal du skal leie ut. En annen faktor er også om du skal leie ut leiligheten/huset for en kortere periode eller tilby muligheten til å leie boligen for en lengre periode. Her kan du i tillegg tilby de rabatter på oppholdet om det er lengre enn 2 uker. 


Dette kommer selvfølgelig an på hvor lenge du skal være på ferie eller hytta i sommer, om det er snakk om 1 uke eller 3 måneder. Det er heller ikke uvanlig at man tar en høyere pris når det er høysesong, spesielt i sommermånedene.


Jo bedre reviews, Jo høyere Airbnb inntekt


For å bli en god Airbnb utleier, er det alfa og omega med gode kundeomtaler / reviews. Du vil at dine Airbnb gjester skal bli fornøyde og få lyst til å komme tilbake. Dette vil være med på å rettferdiggjøre dersom du ønsker å sette opp prisene etterhvert. Jo bedre reviews, jo høyere Airbnb inntekt.


Superhost


Når du skal leie ut gjennom Airbnb får du etterhvert muligheten til å bli en superhost. Dette er noe du kan bli så fort du har fått mange femstjerners anmeldelser på Airbnb profilen din og begynner å bli en populær Airbnb host i området du leier ut. Airbnb Superhost er de som går utover for å gi utmerket gjestfrihet. Gjester kan enkelt identifisere en Superhost fra merket som vises på Airbnb-oppføringen og profilen deres. Ved å bære dette merket vil du automatisk bli foretrukket ovenfor andre Airbnb verter, som gjør at du får flere profilvisninger og som gir deg muligheten til å tjene penger på Airbnb på en høyere skala.Hvor mye kan jeg ta per døgn for boligen min i Oslo?


Siden dette er snakk om høysesong er prisen per døgn noenlunde høyere enn lavsesongen. Ifølge en ny undersøkelse fra Airbnb viser den at de fleste leiligheter i Oslo sentrum ligger mellom 750 kroner til 2000 kroner natten på airbnb. Andre steder i Norge, for eksempel Bergen: 450 til 1700 kroner og Trondheim ligger på 500 til 1800 kroner. 


Så hvis du eier en bolig og vil leie ut huset i ferien, kan du tjene mye penger som du blant annet kan bruke på å finansiere sommerferien. 


Når får jeg pengene på konto? 


Om du har bestemt deg for å leie ut egen bolig i ferien er den gode nyheten at du mottar utbetalingen omtrent 24 timer etter at gjesten har sjekket inn på stedet. Dette gjelder for de fleste opphold på opptil 27 netter


Trenger du hjelp med utleie i sommer? 


Dette er noe vi i utleiehjelp.no kan tilby deg som ønsker en avslappende ferie, der vi tar oss av det viktigste. Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt, slik at vi kan ta en vurdering for deg og hjelpe deg å tjene penger på Airbnb og komme i gang med utleieprosessen. 


Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

42 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page